Vår historia

Tre killar och en fotbollsmatch

En Idé växer fram

Det var när RiotAds grundare, Pathric, Daniel och Fredrik satt på Friends Arena och väntade på matchstart i EM kvalet mellan Sverige och Rumänien den 23 mars 2018 som idéen till RiotAd började växa fram.

Tre grabbar med lång och gedigen erfarenhet från näringslivet men även föreningslivet. Alla tre är föräldrar som lagt många ideella timmar på fotbollsplanen, i idrottshallar, i klubbstugor som både tränare, klubbordförande och marknadsansvariga.

Löftet som gavs där på läktare under kvällen var att göra mer för barn- och ungdomar genom att skapa en starkare gemenskap inom föreningslivet. En teamkänsla helt enkelt!

Vad kan vi göra?

Alla barn och ungdomar har inte samma förutsättningar att köpa klubbkläder, väskor eller andra produkter som främjar gemenskapen och idéen var att hitta ett sätt att stötta barn och ungdomar med gratis profilprodukter.

Grunden låg i att om de tre, i form av företagare, var redo att göra skillnad så måste det finnas fler som också vill använda sitt företag/varumärke till att stötta föreningssverige.

Där sattes det första fröet till RiotAd. En möjlighet där företag båda kan ta sitt sociala ansvar men även få tillbaka något i form av marknadsföring.

Upp till bevis

Nästa steg var att bestämma sig för vem som skulle säga upp sig och starta arbetet kring RiotAd. Fredrik, som just flyttat tillbaka till Sverige efter 20 år i London tog fram en tändsticksask och bröt av tre stickor i olika längder och rättade till dem i handen. Den som fick den längsta stickan skulle säga upp sig och göra allvar av planerna.

De drog med spänning varsin sticka och tiden liksom ”stannande till lite”. Daniel drog den längsta stickan och nästa dag, 24 mars, sa han upp sig från sin VD-tjänst.

Direkt efter ringde han till Pathric och Fredrik och berättade att det var gjort. Nu var det upp till bevis för nu skulle dom göra skillnad.

RiotAd grundades och tillsammans med företag runt om i Sverige kommer de sätta guldkant på tillvaron för barn och ungdomar i Sveriges alla föreningar.